Max Verstappen
NOS SportAangepast

Red Bull: snel einde aan knop voor extra vermogen

Formule 1-renstal Red Bull wil dat alle teams in de kwalificatieraces dezelfde instelling van hun motoren hebben. Het team van Max Verstappen heeft de internationale autosportfederatie FIA daartoe opgeroepen. Red Bull wil daarmee vooral Mercedes tegenwerken.

Het Britse team beweerde bij de Grand Prix van Australië dat Lewis Hamilton tijdens de derde en laatste kwalificatiesessie op een knop drukte en daarmee extra vermogen genereerde. Zijn rondetijd, die ineens veel sneller was dan die van de naaste concurrenten, was daarvan volgens Red Bull het bewijs.

Regerend wereldkampioen Hamilton ontkende overigens in Melbourne dat hij in de cockpit van zijn Mercedes een knop had die zijn auto extra snelheid gaf. Opmerkelijk genoeg erkende het team even later dat het wel over zo'n knop beschikt. Ferrari heeft ook de beschikking over een knop om het vermogen tijdelijk te verhogen, net als de Honda-motoren.

'Feestmodus'

"We noemen het de feestmodus. Normaal gebruikt Mercedes die niet, maar nadat Valtteri Bottas was gecrasht, werden ze nerveus en zetten ze hun motor op volle kracht", zegt teamadviseur Helmut Marko op de website van Autosport.

"Wij vinden dat de teams hun motoren in de kwalificatie in dezelfde modus moeten instellen", vulde teambaas Christian Horner aan.

Max Verstappen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl