Arjen Robben klimt over de reclameborden
NOS VoetbalAangepast

Landstitel lonkt, maar wie wordt de nieuwe trainer van Bayern München?

Bayern München heeft de 28ste landstitel bijna binnen. Vanavond, in de kraker tegen Borussia Dortmund, kan de ploeg zichzelf al belonen met het kampioenschap. Een opvolger voor trainer Jupp Heynckes is echter nog altijd niet gevonden. De tijd dringt bij FC Hollywood.

Omdat plan A - het langer aanblijven van de 72-jarige Heynckes - en plan B - Thomas Tuchel - in het water vielen, zitten president Uli Hoeness en voorzitter Karl-Heinz Rummenigge met de handen in het haar.

De twee machtigste mannen binnen Bayern München werden vorige week geconfronteerd met de afzegging van Tuchel en dat bleek een fikse streep door de rekening. Richting komend seizoen blijft daarom veel onduidelijk.

Want wil de nieuwe man in München bijvoorbeeld wel door met routiniers Arjen Robben en Franck Ribéry, die over een aflopende verbintenis beschikken? Wil hij zelf eventueel spelers meenemen? Of heeft hij andere wensen?

Vele namen passeerden de afgelopen tijd de revue. Van Joachim Löw tot Jürgen Klopp en van Julian Nagelsmann tot Antonio Conte. Om uiteenlopende redenen onhaalbaar, zo lijkt het. Wie maken er wel een kans aan het roer te komen bij Bayern?

Niko Kovac

De trainer van Eintracht Frankfurt heeft een geschiedenis bij Bayern München. De 46-jarige Kroaat speelde begin deze eeuw twee seizoenen voor de Zuid-Duitsers en won in die periode het landskampioenschap, de nationale beker én twee keer de wereldbeker. Kovac deed als bondscoach ervaring op bij Kroatië en als (assistent-)trainer bij Red Bull Salzburg.

Hij wordt alom geroemd vanwege zijn werk in Frankfurt, waar hij Eintracht transformeerde van een degradatiekandidaat in een kanshebber voor een ticket voor de Champions League. Kovac heeft nog een verbintenis tot de zomer van 2019.

Lucien Favre

Lucien Favre

De 60-jarige Zwitser was vorig jaar topkandidaat bij Borussia Dortmund, maar OGC Nice weigerde mee te werken aan een overgang van Favre. Hij werkte eerder in de Bundesliga bij Hertha BSC en Borussia Mönchengladbach. Vooral bij Mönchengladbach maakte hij indruk door eerst degradatie te voorkomen en later de Champions League te halen.

Favre beschikt bij Nice nog over een contract tot medio 2019, maar daarin zou een afkoopsom van circa drie miljoen euro zijn opgenomen. Hij wordt overigens ook opnieuw in verband gebracht met Borussia Dortmund, dat twijfelt over een langere samenwerking met Peter Stöger.

Ralph Hasenhüttl

De 50-jarige Oostenrijker staat bijna twee jaar aan het roer bij RB Leipzig en leidde de club vorig seizoen als nieuwkomer in de Bundesliga naar de tweede plek. Hij speelde in het verleden bij de amateurs van Bayern München en kent daardoor de cultuur van de club.

Hasenhüttl gaf als antwoord op de geruchten aan dat hij er nog niet klaar voor is om op het allerhoogste niveau te werken. Denkt hij dat nog steeds als Der Rekordmeister zich daadwerkelijk meldt? Zijn contract bij RB Leipzig loopt tot de zomer van 2019.

Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino

De manager van Tottenham Hotspur voldoet niet aan het criterium dat de nieuwe Bayern-trainer de Duitse taal machtig moet zijn, maar de vraag is of de clubleiding daaraan blijft vasthouden nu de zoektocht moeilijk is geworden. In een eerder stadium was er al eens contact tussen Bayern München en de 46-jarige Argentijn.

Luis Enrique

Zit sinds zijn vertrek bij FC Barcelona zonder werkgever en zou een optie kunnen zijn voor Bayern München, indien er wordt gekozen voor een ervaren coach die in de top heeft gewerkt. De 47-jarige Spanjaard veroverde in 2015 de Champions League met Barça en in München hunkert men sinds 2013 naar die hoofdprijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl