NOS WielrennenAangepast

Van Baarle is geen kopman bij Sky, maar 'de benen zijn er'

Van Baarle zoekt nog naar goede vorm

Na een zesde en een vierde plaats lijkt het een logisch gevolg dat Dylan van Baarle zondag op het podium staat na de Ronde van Vlaanderen. Maar is dat realistisch? En hoe is het eigenlijk met de man die sinds afgelopen winter bij Team Sky fietst?

Het antwoord: niet super. "Vorig weekend liep het niet zoals gepland", aldus de 25-jarige Nederlander, die de overstap maakte van het Amerikaanse Cannondale.

'Ander hotel, ander eten'

Van Baarle was onzichtbaar in E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem, finishte als 51ste en 99ste. "Ik kon niet vechten, was niet scherp genoeg", zegt de renner. Waar het aan ligt, weet hij niet. "Het zal een combinatie van factoren zijn. Het is allemaal nieuw natuurlijk, alles is net even wat anders. Ander hotel, ander eten, misschien. Ik heb geen idee, ik noem maar een paar dingen."

De Ronde van Vlaanderen van 2017 in acht minuten

De enige keer dit jaar dat Van Baarle langer dan een seconde in beeld reed, had hij een rol als knecht en reed hij op kop van het peloton tijdens de beklimming van de Cipressa in Milaan-Sanremo.

Kopman is hij ook zondag niet. "Dat is (Michal, red.) Kwiatkowski. Ik ga ervan uit een vrije rol te hebben. Daar functioneer ik ook goed in, dan kan ik ver komen. Dat heb ik de vorige twee edities wel laten zien."

'De benen zijn er'

Welke stalorders hij ook krijgt, zondag staat wel één van zijn hoofddoelen op het programma. "Ik heb er hard voor getraind deze winter. Ik weet zeker dat de benen er zijn, alleen de scherpte was er nog niet. Ik heb goed gerust, ik denk dat ik er klaar voor ben."

Overigens was het wel toeval dat hij vorig jaar als vierde eindigde. Eigenlijk moest hij passen toen Peter Sagan, Oliver Naesen en Greg van Avermaet aangingen op de Paterberg. Maar dat trio ging onderuit, waardoor een nieuwe situatie ontstond.

Van Baarle, die vlak voor de finale al demarreerde, kon aanpikken bij Niki Terpstra en de teruggekomen Van Avermaet en reed naar een knappe ereplaats. Ook dit keer zal hij vroeg moeten aangaan, wil hij een rol van betekenis spelen.

'Frisser'

"Ik hoop met deze rustweek die scherpte zondag wel te hebben. Ik voel me in ieder geval frisser dan vorige week", aldus Van Baarle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl