Andy Murray
NOS SportAangepast

Rosmalen dankt komst Murray ook aan 'Wimbledon-banen'

De komst van Andy Murray naar het grastoernooi van Rosmalen is mede te danken aan het samenwerkingsverband dat het evenement al drie jaar heeft met Wimbledon. "De spelers zijn zeer positief over onze banen en daar bleek Murray gevoelig voor."

Aan het woord is toernooidirecteur Marcel Hunze. Hij is trots dat hij de tweevoudig Wimbledonkampioen kan ontvangen. "We zijn heel blij. Murray is een van de beste spelers van deze eeuw. Britten bereiden zich bijna altijd op eigen bodem voor op Wimbledon. Murray is ook nog eens lid van Wimbledon, dus hij kan daar onbeperkt trainen."

Maar Rosmalen is de laatste jaren steeds meer Wimbledon in het klein. Geen zand meer als ondergrond, maar klei. Net als in Londen. En ook hetzelfde gras, waardoor de bal dezelfde stuit maakt als bij het grandslamtoernooi. Hunze onderhoudt nauw contact met de baanspecialisten van Wimbledon.

"Zij zijn hier geweest en wij daar. De spelers werden de afgelopen jaren steeds positiever over onze banen. Marin Cilic bijvoorbeeld. Hij heeft het vorig jaar een paar keer heel duidelijk benoemd. Dat moet ook bij Murray terecht zijn gekomen."

Hoe zit het met Federer?

Dat, gekoppeld aan zijn keuze om het gravelseizoen over te slaan, heeft ertoe geleid dat Murray zijn grasseizoen een week eerder begint. In Nederland. Roger Federer speelt ook geen graveltoernooien. Is hij ook in beeld bij toernooidirecteur Hunze?

"Nou, daar moet je niet van uitgaan. Vorig jaar speelde Federer ook geen Roland Garros en toen begon hij zijn grasseizoen in Duitsland. Maar goed, je weet het nooit. Hij is van harte welkom."

Marcel Hunze

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl