Wekdienst 30/3: demonstraties in Israël en Paradiso in het museum

Aangepast
ANP / NOS

Goede(Vrijdag)morgen! Door de Palestijnen zijn grote demonstraties gepland en op deze vrijdag voor Pasen wordt op veel plekken de Matthäus-Passion uitgevoerd.

In de loop van de ochtend trekt de neerslag het land uit. Overdag is er veel bewolking en soms zon. Het wordt 10 tot 13 graden bij een matige zuidoostenwind. Vanavond gaat het opnieuw regenen, en het paasweekend wordt wisselvallig en koud.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Gisteravond was The Passion in de Bijlmer, en vandaag op Goede Vrijdag wordt op veel plekken traditioneel de Matthäus-Passion van Bach uitgevoerd. In Naarden komen premier Rutte en een paar ministers kijken en luisteren.
  • Er zijn grote demonstraties gepland door de Palestijnen. Honderdduizenden mensen willen tenten opzetten bij de grens met Israël. Het protest moet zes weken duren tot en met 15 mei. Dat is de dag van de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring (1948).
  • Paradiso in Amsterdam bestaat dit weekend 50 jaar en daarom opent vandaag een tentoonstelling in het Amsterdam Museum aan de Kalverstraat over de geschiedenis van de poptempel.
  • En het mariabeeld Zoete Lieve Vrouwe van Den Bosch keert morgenavond terug in de Mariakapel van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Het beeld is grondig gerestaureerd. De laatste keer dat het hiervoor de stad verliet was in 1629.

Wat heb je gemist?

De politie heeft in Den Haag meerdere invallen gedaan in verband met een onderzoek naar fraude met sociale huurwoningen. Frauduleuze bemiddelingsbureaus beloven woningzoekenden snel aan een huis te helpen. Ze vervalsen daarvoor documenten, zoals inkomensformulieren van de Belastingdienst. Op papier lijkt het dan of iemand voldoet aan de inkomensgrens om recht te hebben op een sociaal huurhuis. De onrechtmatige huurder wordt later vaak alsnog op straat gezet, zegt Woonnet Haaglanden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Woonfraude aangepakt

Ander nieuws uit de nacht

ANP | Beeldbewerking: NOS

En dan nog even dit:

We geven in de supermarkt het meeste geld uit aan het merk Marlboro. Dat blijkt uit de A-merken top 100 van marktonderzoeker IRI die vanochtend is gepubliceerd in Foodmagazine. De grote merken zagen hun omzet vorig jaar met ruim 2,5 procent stijgen in vergelijking met 2016. Dat komt onder meer door de opklimmende economie.

Dat een tabaksmerk de lijst aanvoert is volgens de onderzoekers niet zo vreemd. Sigaretten zijn duur en de prijzen stijgen alleen maar verder. Andere merken die het goed deden waren Coca-Cola, Heineken en Unox. Toetjes verliezen daarentegen flink terrein, vertelt Sjanny van Beekveld van IRI:

We kopen minder pudding en vla

Dat blijkt uit de A-merken top 100. Vooral Mona heeft het zwaar.

Fijne dag!

STER Reclame