Zverev en Carreño Busta naar halve finales Miami Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alexander Zverev heeft zich geplaatst voor de halve finales van het masterstoernooi in Miami. De Duitser was in twee sets te sterk voor de Kroaat Borna Coric: 6-4, 6-4.

Een stroomstoring zorgde ervoor dat de partij ruim een uur later dan verwacht begon. Zverev gebruikte die tijd om rustig te ontspannen en keek in de kleedkamer naar een basketbalwedstrijd van de NBA.

Hoewel de Duitser een stroeve start kende, Coric maakte de eerste vijf punten en Zverev moest twee breekpunten wegwerken in zijn eerste opslagbeurt, kende hij weinig moeite met de Kroaat. Een break in de vijfde game was genoeg om de eerste set binnen te slepen.

De tweede set ging lang gelijkop, maar op 5-4 benutte de Duitser zijn eerste matchpoint.

Pablo Carreno Busta EPA

Zverev treft Carreño Busta

Pablo Carreño Busta drong verrassend door tot de halve finales. De Spanjaard klopte US Open-finalist Kevin Anderson met 6-4, 5-7, 7-6 (6) en treft nu Zverev.

Carreño verzilverde zijn opslag in het begin gemakkelijker dan de 2,04 meter lange Anderson. De Zuid-Afrikaan maakte veel onafgedwongen fouten, leverde in de zevende game zijn opslag in op love en verloor de set.

Door een Spaans dipje kwam Anderson in de tweede set nog wel op 0-2. Hij bleef echter slordig, stond opnieuw twee servicegames af en Carreño mocht het op 5-3 uitserveren. Dat lukte de Spanjaard niet. Hij liet twee matchpoints onbenut en was even helemaal de weg kwijt.

In de derde set hervond hij zich en wist hij in de tiebreak alsnog toe te slaan.

In de andere halve finale staan de Argentijn Juan Martin del Potro en de Amerikaan John Isner tegenover elkaar.

STER reclame