ANP
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Tot 24 jaar cel voor moord op baas shishabar Geleen

De mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de Geleense shishabaas Hafed Merkikou (29) gaan voor 14 tot 24 jaar de gevangenis in.

Schutter Dennis V. (41) en Karim S. (25) kregen met 24 jaar cel de zwaarste straffen; medeverdachte Carlo R. (30) gaat voor 14 jaar de gevangenis in, schrijft 1Limburg.

De eigenaar van een inmiddels gesloten shishabar in Geleen werd in februari vorig jaar thuis overvallen. Hij raakte dodelijk gewond door een geweerschot.

Volgens de rechter was Karim degene die de overval plande. Hij vroeg Carlo onder meer om een vluchtauto te regelen. Via Carlo werd de derde verdachte Dennis bij het plan betrokken. Hij heeft de trekker overgehaald bij de overval, concludeerde de rechtbank.

Gestruikeld

De verdachten ontkennen dat het ombrengen van de shishabaas gepland was. Het moest een roofoverval zijn: Karim dacht een ton aan contant geld te vinden in de woning van het slachtoffer. Verdachte Dennis zou bij de overval zijn gestruikeld, en daarbij zou het geweer zijn afgegaan.

De rechter gelooft niet dat de dood van Merkikou een ongeluk was. Die lezing komt, zo zegt de rechter, niet overeen met de schotwond en verklaringen van andere partijen.

De broer van het slachtoffer, Sadok Merkikou, krijgt een schadevergoeding van ruim 14.000 euro: schokschadevergoeding en gemaakte kosten voor bijvoorbeeld de psycholoog.

De drie verdachten hebben een fors strafblad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl