PAOK-voorzitter drie jaar geschorst vanwege pistoolincident

Aangepast
PAOK-voorzitter Ivan Savvidis wordt afgevoerd van het veld AFP

De tuchtcommissie van Griekse Super League heeft fikse straffen uitgedeeld aan PAOK naar aanleiding van de ongeregeldheden na het competitieduel met AEK Athene. PAOK-voorzitter Ivan Savvidis mag zich drie jaar niet vertonen bij sportgerelateerde aangelegenheden en moet een boete betalen van 100.000.

De wedstrijd, die bij een 0-0 stand werd gestaakt, wordt omgezet in een 3-0 zege voor AEK Athene. Daarnaast krijgt PAOK drie punten aftrek en moet de club een boete van 63.000 euro betalen.

De beslissing zorgt ervoor dat AEK koploper is met 57 punten. Nummer twee Olympiakos volgt op vijf punten. PAOK is derde met 49 punten.

Wedstrijden zonder fans

Maar daar blijft het niet bij. PAOK moet de komende drie thuiswedstrijden zonder de eigen supporters spelen en begint volgend seizoen met twee punten aftrek aan de competitie.

Daarnaast werden er ook straffen uitgedeeld aan directeur Lubos Michel. Hij mag zich 90 dagen niet vertonen in een stadion en krijgt een boete van 15.000 euro.

PAOK-voorzitter Ivan Savvidis met een pistool op het veld Pro Shots

Met pistool het veld op

De slotfase van de topper tussen PAOK en AEK Athene ontaardde zondag 11 maart in chaos toen de scheidsrechter vlak voor tijd bij een stand van 0-0 een doelpunt van PAOK-speler Fernando Varela afkeurde wegens buitenspel.

Savvidis kwam daarop woedend het veld op, geflankeerd door zijn lijfwachten, om verhaal te halen bij de scheidsrechter. Op beelden is te zien dat de voorzitter een holster droeg met daarin een pistool.

Savvidis - die zijn wapen niet gebruikte - werd woedend afgevoerd en het duel werd gestaakt. De gehele Griekse competitie werd daarna voor onbepaalde tijd stilgelegd. Vanaf komend weekeinde wordt er weer gevoetbald.

Griekenland wacht in spanning af

Mogelijk wordt de straf nog zwaarder. De kans bestaat dat de FIFA alle clubs in Griekenland uitsluit voor Europees voetbal. En niet alleen de clubs, ook het nationale team.

STER Reclame