NH Nieuws

Autodieven hebben een listige wijze gevonden om in wagens in te breken om ze leeg te roven: ze kraken de elektronische sleutel. Dat blijkt uit het programma Bureau NH van NH Nieuws.

Via de truc zijn in november zeker 21 auto's leeggeroofd in de kop van Noord-Holland. De dieven gingen ervandoor met airbag- en navigatiesystemen.

Een tweetal mannen scande de geheime sleutelcode van de auto. Dat deden ze dwars door deuren en muren heen, terwijl ze vlak bij het huis stonden.

NH Nieuws

Reinier Schneiders van autobedrijf Anjema & Schneiders ziet geregeld "een complete chaos" als de beschadigde auto's binnenkomen. "Ze pakken een kniptang en knippen alles door", zegt hij tegen NH Nieuws.

Hij adviseert een goede startblokkering te laten monteren. "Dan kunnen ze nog wel in de auto, maar kunnen ze er niet mee weg. En kies een goed alarmsysteem, dat niet op dezelfde sleutel is geprogrammeerd."

Ook is er een huis-, tuin-, en keukenoplossing: een koekblik. "Sleutel erin", legt Schneiders uit. "Dan komt die in een kooi van Faraday. Die blokkeert elektrische velden, waardoor dat scannen van buitenaf niet lukt."

Koekblik middel tegen auto-inbraken

STER reclame