Del Potro stoomt door in Miami, Collins sensatie vrouwentoernooi

Del Potro en Isner naar halve finales Miami

Met zijn vijftiende zege op rij heeft de Argentijnse tennisser Juan Martin Del Potro zich geplaatst voor de halve finales van het masterstoernooi in Miami.

Del Potro had het lang lastig met de Canadees Milos Raonic, maar trok uiteindelijk na drie sets aan het langste eind, 5-7, 7-6 (1), 7-6 (3).

Beide kemphanen waren in de bijna drie uur durende partij flink aan elkaar gewaagd en Raonic kreeg zelfs wat kansen om de partij naar zich toe te trekken. Die pakte hij niet waarna een dubbele fout in het begin van de beslissende tiebreak de Canadees uiteindelijk opbrak.

Sunshine Double

De 29-jarige Argentijn, die zijn laatste twee toernooien won, is nog twee zeges verwijderd van de zogenaamde Sunshine Double: winst in Indian Wells en Miami. Jim Courier, Michael Chang, Pete Sampras, Marcelo Rios, Andre Agassi, Roger Federer en Novak Djokovic gingen hem voor.

John Isner (l) en Hyeon Chung

John Isner, de volgende tegenstander van Del Potro, bereikte net als in 2015 de halve finales in Miami. De als veertiende geplaatste Amerikaan won probleemloos van Chung Hyeon: 6-1, 6-4.

De Koreaan was Isner begin dit jaar in Auckland nog de baas, maar speelde nu misschien wel zijn slechtste partij van 2018. Chung stapelde fout op fout en was constant kwetsbaar op eigen service, terwijl hij dit toernooi nog geen enkele keer gebroken was.

De Amerikaan dicteerde het spel vanaf de baseline en serveerde ook nog eens goed. Aan het begin van de tweede set moest hij wel een breakpoint toestaan, maar zijn derde zege op Chung kwam geen moment in gevaar.

Collins verrast idool Venus

In de kwartfinales van het vrouwentoernooi zorgde de 24-jarige Amerikaanse Danielle Collins voor een grote verrassing door haar landgenote Venus Williams in twee sets te verslaan, 6-2, 6-3.

Collins stunt met winst op Williams en halvefinaleplaats

Qualifier Collins is al jarenlang groot fan van Williams. "De eerste keer dat ik haar in de kleedkamer zag, moest ik bijna huilen", vertelde ze na afloop. Toch was ze in de partij zelf minder onder de indruk en was ze in anderhalf uur klaar met haar dertien jaar oudere tegenstandster.

In de halve finales treft Collins nu Jelena Ostapenko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl