NOS SportAangepast

Revanche voor Zverev, ook Del Potro verder in Miami

Revanche voor Zverev, ook Del Potro verder in Miami

De Duitse tennisser Alexander Zverev is ten koste van Nick Kyrgios doorgedrongen tot de kwartfinales van het masterstoernooi in Miami. Waar de 20-jarige Zverev vorig jaar in Miami nog zijn meerdere moest erkennen in de twee jaar oudere Australiër, was hij dit keer in twee sets te sterk: 6-4, 6-4.

Waar de twee vorig jaar nog een titanenstrijd leverden en Kyrgios er na drie sets met de zege vandoor ging, was het krachtsverschil dit keer een stuk groter.

Zverev brak Kyrgios in de eerste game van de wedstrijd en liep snel uit naar een 5-1 voorsprong. Kyrgios kwam nog even terug tot 5-4, maar toen serveerder Zverev de eerste set uit.

Een break in de vijfde game van de tweede set bezegelde het lot van de Australiër. Zverev treft in de volgende ronde de Kroaat Borna Coric.

Juan Martin Del Potro na zijn zege op Filip Krajinovic

Juan Martín del Potro plaatste zich ook voor de kwartfinales. De Argentijn, als vijfde geplaatst, was met 6-4,6-2 te sterk voor de Serviër Filip Krajinovic.

Del Potro won zijn laatste twee toernooien en is al 14 partijen op rij ongeslagen. Hij is nog maar drie zeges verwijderd van de zogenaamde Sunshine Double: winst in Indian Wells en Miami.

Jim Courier, Michael Chang, Pete Sampras, Marcelo Rios, Andre Agassi, Roger Federer en Novak Djokovic gingen hem voor.

In de kwartfinales moet Del Potro het opnemen tegen Milos Raonic. De Canadees verloor in Indian Wells in de halve finales van de Argentijn.

Viktoria Azarenka is blij met haar zege op Karolina Pliskova

Azarenka zet zegereeks voort

Bij het vrouwentoernooi in Miami plaatste Viktoria Azarenka zich vrij eenvoudig voor de halve finales. De ongeplaatste Wit-Russin was met 7-5, 6-3 de Tsjechische Karolína Plísková (5) de baas.

Azarenka boekte haar 11de opeenvolgende zege in Miami. De toernooiwinnares van 2016 moest het grootste deel van 2017 laten schieten vanwege privé-problemen, maar de nummer 186 van de wereld keert door haar halvefinaleplek terug in de top-100.

Tegen Plísková maakte Azarenka optimaal gebruik van de wankele service van haar opponente. De Tsjechische sloeg liefst zeven dubbele fouten en verloor zeven keer haar opslagbeurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl