NOS SportAangepast

Bijna alles is nieuw bij de waterpolovrouwen

Bijna alles is nieuw rond de waterpolovrouwen

Na het missen van de Olympische Spelen en een teleurstellend WK vorig jaar heeft bondscoach Arno Havenga het roer omgegooid bij de waterpolovrouwen. Verjonging en een nieuwe werkwijze moeten hun vruchten afwerpen.

De centralisatie in Zeist is losgelaten. Zo speelt 'ster in wording' Maud Megens in Los Angeles, Sabrina van der Sloot en Vivian Sevenich bij topclubs in Italië en Hongarije. "Die spelen een Europa Cup-finale. Zo'n ervaring kunnen we niet nabootsen in Zeist", aldus Havenga.

World League én Europa Cup

Van der Sloot: "Er zit nog heel veel rek in dit team. We doen niet voor niets mee aan de World League én de Europa Cup. Daardoor kunnen we veel wedstrijden spelen."

In een fonkel nieuw zwemcentrum in Rotterdam verloren de waterpolovrouwen in de World League dinsdagavond met 13-12 van Rusland. Havenga maakt zich toch geen zorgen. Hij denkt dat het talent in zijn groep zich zal ontluiken.

"Het is een zeer talentvolle groep", zegt hij. "Het zou me verbazen als een deel van deze meiden straks niet in Tokio in het water ligt bij de Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl