Jordi Cruijff
NOS VoetbalAangepast

Cruijff vertrekt bij Maccabi: een belangrijk hoofdstuk in mijn leven

Jordi Cruijff vertrekt na dit seizoen bij Maccabi Tel Aviv. Zes jaar geleden begon hij daar als technisch directeur en nu mikt hij als hoofdtrainer met de Israëlische ploeg op een Champions League-ticket .

Hoewel Maccabi in de lift zit, vindt Cruijff dat de club toe is aan verandering. "Het is goed voor de club dat er iemand met nieuwe ideeën komt. Ik ga het hier zeker missen. Mijn tijd bij Maccabi is een heel belangrijk hoofdstuk in mijn leven geweest", aldus de 44-jarige Nederlander.

Het bankje

Bekend zijn de beelden van Jordi Cruijff op het trainingscomplex van Maccabi op een bankje met zijn vader Johan, vlak voor diens overlijden. Samen voerden ze een geanimeerd gesprek met Peter Bosz, die daar toen trainer was.

Laatste bewegende beelden Cruijff

Eigenaar Mitch Goldhar bedankte Cruijff voor zijn grote inzet bij de club. "We zijn goede vrienden geworden. Het was een unieke ervaring met memorabele momenten als het eerste kampioenschap, de treble in 2015 en Champions League spelen. Hij is hier altijd welkom."

In Cruijffs eerste seizoen bij de club werd Maccabi direct kampioen, net als de twee jaar daarna en drie keer werd plaatsing voor de Champions League afgedwongen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl