Dafne Schippers
NOS SportAangepast

Schippers start buitenseizoen in Doha

Dafne Schippers begint haar buitenseizoen op 4 mei bij de Diamond League-wedstrijd in Doha. Daar komt de wereldkampioene op de 200 meter uit op de 100 meter. Ze heeft dat op Twitter bekendgemaakt.

Schippers bereidt zich in de Verenigde Staten voor op het buitenseizoen. In de wintermaanden liep ze enkele indoorwedstrijden. Bij de WK indoor in Birmingham lukte het haar op de 60 meter niet een medaille te veroveren. Voor de sprintster vormde de indoorperiode een mooie opstap naar het buitenseizoen.

Dit jaar ligt de focus voor Schippers op de EK in Berlijn in augustus. Tijdens de WK indoor liet ze weten dat ze ook bij de Diamond League-wedstrijden wil excelleren. Na twee zware jaren wil de Utrechtse in 2018 bovenal genieten.

Na Doha volgt voor Schippers ook de Diamond League-wedstrijd in Eugene op 26 mei. Haar sponsor Nike is een van de drijvende krachten achter die wedstrijd.

Vorig seizoen liep Schippers ook in Doha haar eerste serieuze wedstrijd in de buitenlucht. Toen eindigde ze bij de Diamond League-wedstrijd op de 200 meter als tweede achter olympisch kampioene Elaine Thompson uit Jamaica.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl