1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SportAangepast

Man overboord bij team Scallywag in Ocean Race

Annemieke Bes over gevaren zevende etappe Volvo Ocean Race

Terwijl Brunel op kop gaat in de zware zevende etappe van de Volvo Ocean Race, kampt Team Sun Hung Kai/Scallywag met grote zorgen: er is vanmiddag een bemanningslid van de boot uit Hongkong overboord geslagen. En de 47-jarige Brit John Fisher, die reddingskleding droeg, is nog niet teruggevonden.

Het incident gebeurde onder stormachtige omstandigheden op zo'n 2.500 kilometer ten westen van Kaap Hoorn. Vanwege de harde wind en hoge golven was het geen optie om een van de andere deelnemende zeilboten - die allemaal minstens 350 kilometer verder en benedenwinds van Team Sun voeren - om assistentie te vragen.

Teamgenoot van Bes

Een schip dat op ongeveer 700 kilometer afstand voer, heeft inmiddels wel koers gezet richting de plek des onheils in de Zuidelijke Oceaan. De zoekactie naar de teamgenoot van de Nederlandse Annemieke Bes is inmiddels in volle gang.

Konrad Frost/Volvo Ocean Race
John Fisher, in slecht weer aan boord van de Sun Hung Kai

"We zijn zeer bezorgd, zeker gezien de huidige weersomstandigheden", heeft de wedstrijdleiding van de zeilwedstrijd laten weten. Haast lijkt geboden: de watertemperatuur is slechts negen graden en het weer dreigt te verslechteren.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer deze Volvo Ocean Race dat het mis gaat bij de boot die namens Hongkong meedoet. In de vierde etappe werd Alex Gough tijdens het wisselen van de zeilen door een grote golf van het dek geslagen. Schipper David Witt maakte direct rechtsomkeert en de bemanning kon Gough binnen enkele minuten weer aan boord hijsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl