Hans Wiegel op bezoek in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

VVD'er Wiegel verkenner voor 'stabiel en ambitieus' Haags college

Hans Wiegel is gevraagd als verkenner voor een nieuw college in Den Haag. De grootste partij Groep de Mos heeft de prominente VVD'er gevraagd om te onderzoeken hoe er een stabiel en ambitieus college gevormd kan worden met "voldoende draagvlak" in de gemeenteraad.

"We zijn zeer vereerd dat een politiek zwaargewicht als Hans Wiegel de rol van verkenner op zich zal nemen", aldus fractievoorzitter Richard de Mos.

Woensdagochtend spreekt Wiegel met alle fractievoorzitters uit Den Haag gezamenlijk voor een kennismakingsgesprek. Daarna ontvangt hij alle fractievoorzitters apart over welke partijen met elkaar een college willen vormen.

Henk Bres

De partij van voormalig PVV-Kamerlid De Mos haalde een grote verkiezingsoverwinning en ging van 3 naar 8 zetels in de Haagse raad. De VVD won 3 zetels en werd met 7 zetels de tweede partij in de stad, gevolgd door D66 met 6 zetels.

De PVV verloor stevig en ging van 7 naar 2 zetels. De bekende Hagenaar Henk Bres werd met voorkeursstemmen gekozen op de lijst van de PVV, maar gaat toch niet de raad in werd vandaag bekend.

Kijk hier de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl