Michelle Goos met Oranje op de Olympische Spelen AFP

Handbalster Goos kiest 'voor plezier' en zet stap terug in Bundesliga

time icon Aangepast

Handbalster Michelle Goos verruilt na dit seizoen haar Duitse club Buxtehuder SV voor Neckarsulmer SU. De linkerhoekspeelster, die met Oranje zilver pakte op het WK van 2015 en het EK van 2016 en bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro net buiten de medailles viel, tekent voor één jaar met een optie tot verlengen.

Een opvallende keuze: Goos verlaat de nummer drie van de Bundesliga en sluit zich aan bij een tegen degradatie strijdende club. En dat terwijl ze ook aanbiedingen van ploegen uit de Champions League op zak had.

"Maar bij die clubs zeiden ze: 'Je wordt bij ons derde speelster.' Als ze dat zeggen, weet je al dat ze het niet echt in je zien zitten", aldus de 28-jarige Amsterdamse, die bij Buxtehuder een aflopend contract heeft.

"Bij Buxtehuder val ik net buiten de basis en bij Neckarsulmer hebben ze mij beloofd dat ik elke wedstrijd speel. Het is lekker als iemand je heel graag wilt hebben. Ik hoop er het plezier weer terug te vinden."

Bij Buxtehuder SV is ook international Lynn Knippenborg, die zondag met Oranje op Hongarije stuitte, actief. Voorlopig, want de verwachting is dat zij een dezer dagen een transfer maakt.

Terugkeer in Oranje?

Met meer kans op speelminuten bij haar nieuwe club hoopt de bij Oranje uit de gratie geraakte Goos ook weer op een oproep van bondscoach Helle Thomsen.

"Ik hoop niet dat het voorbij is, maar zo voelt het wel", zegt de 81-voudig international, die haar laatste officiële interland op het EK van 2016 speelde. "Maar ik geef nooit op en ben altijd beschikbaar."

STER Reclame