Lois Abbingh
NOS SportAangepast

Handbalsters en coach Thomsen mokken over 'zure slotseconde'

Na afloop van de zenuwslopende kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse handbalsters tegen Hongarije (23-22 verlies) werd er vooral nagepraat over de afgekeurde Nederlandse gelijkmaker in de laatste seconden van de wedstrijd. Lois Abbingh leek daarmee Oranje een EK-ticket te bezorgen, maar door een overtreding van Danick Snelder ging het feestje in Eindhoven toch niet door.

"Ik ben nog steeds een beetje ondersteboven van die laatste seconde", zei Abbingh kort na het laatste fluitsignaal, terwijl haar ploeggenoten en de toeschouwers teleurgesteld afdropen.

Abbingh: nog altijd ondersteboven van laatste seconde

Terwijl ze naar het tv-scherm keek, zei Abbingh: "Dit is gewoon een goal en ik vind dat we een gelijkspel verdienden."

Abbingh blonk uit en nam het voortouw op het moment dat dat van haar verlangd werd. Haar goede optreden leek beloond te worden, totdat haar laatste goal, de 23-23, door de scheidsrechter werd geannuleerd.

Zuur

"Deze is wel zuur", zei keepster Tess Wester. "Maar we spelen gewoon niet goed genoeg. Ook ik niet; ik had geen grip op de hoeken, terwijl we hadden afgesproken hen te laten schieten. Maar dat leverde een aantal kostbare doelpunten op."

Wester - nu spelend voor het Duitse Bietigheim - werd nog gevraagd waar ze haar loopbaan gaat vervolgen, maar daarover wilde ze zich nog niet uitlaten.

Wester: zuur, maar we speelden niet goed genoeg

De bondscoach van Oranje, de Deense Helle Thomsen, was na afloop furieus. Bij het bekijken van de beelden liep ze druk gebarend en geïrriteerd weg.

"Er was niks aan de hand en er is zestig minuten geen enkele keer voor zoiets gefloten", foeterde Thomsen, die tegelijkertijd duidelijk maakte dat Oranje de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten had. "We hebben vier penalty's gemist en tien honderd procent kansen gehad. We hadden gewoon moeten winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl