NOS SportAangepast

Kenianen domineren in Venlo, NK-titel Van Nunen en Deelstra

De halve marathon van Venlo - officieel de Venloop geheten - is bij de mannen gewonnen door Stephen Kiprop en bij de vrouwen door Nancy Kiprop. Beste Nederlanders waren Bart van Nunen en Andrea Deelstra, waarmee zij tevens de nationale titels opeisten.

Kenianen domineren in Venlo, NK-titel Van Nunen en Deelstra

De 18-jarige Keniaan Stephen Kiprop finishte net binnen het uur, in 59.44, en evenaarde daarmee het parkoersrecord van Geoffrey Yegon. Hij werd op het podium vergezeld door zijn landgenoot Victor Kimutai Chumo (1.00,10) en de Ugandees Abdallah Kibet Mande (1.00,14).

Nationale titels

Van Nunen werd voor de tweede keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen in een tijd van 1.03,50. In 2015 was hij ook al eens nationaal kampioen.

Bij de vrouwen ging de Nederlandse titel - net als in 2012 - naar de 33-jarige Andrea Deelstra,. Zij finishte in 1.13,58 en was daarmee ruim zes seconden langzamer dan de Keniaanse winnares Kiprop.

Loos brandweeralarm

Kiprop liep met 1.07,49 het parkoersrecord uit 2010 van de Zweedse Isabellah Andersson (1.10,02) uit de boeken. En dat terwijl ze afgelopen nacht samen met de andere Keniaanse atleten bruut gestoord werd in haar slaap door een loos brandweeralarm in haar hotel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl