Alejandro Valverde
NOS WielrennenAangepast

Valverde pakt weer eindzege in Catalonië, schrik om Bernal

Alejandro Valverde (Movistar) is voor de derde keer winnaar geworden van de Ronde van Catalonië. De Spanjaard, die ook in 2009 en 2017 won, heroverde in de vierde rit het leiderstricot op de Belg Thomas De Gendt en hield vervolgens stand in de resterende etappes.

Voor Valverde is het de derde rittenkoers die hij dit jaar op zijn naam schrijft. De 37-jarige renner was al de beste in de Ronde van Valencia en de Ronde van Abu Dhabi.

Zijn ploeggenoot Nairo Quintana werd tweede in Catalonië, voor de Fransman Pierre Latour (AG2R).

Yates wint slot

De slotrit rond Barcelona werd zondag gewonnen door Simon Yates van Mitchelton-Scott.

De Brit ontdeed zich in de laatste van de acht lokale ronden, waarin steeds de Montjuïc werd beklommen, van de Spanjaard Marc Soler (Movistar) en soleerde naar de overwinning.

Valverde volgde kort achter Yates en Soler in de groep met favorieten, onder wie Steven Kruijswijk. De Nederlander finishte als zevende en werd uiteindelijk achtste in het algemeen klassement.

Valpartij Bernal

In de finale kwam de nummer twee van het klassement, de 21-jarige Colombiaan Egan Arley Bernal, hard ten val. Hij bleef lang op het asfalt liggen en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek aan zijn schouder.

Steven Kruijswijk reed in de buurt van Bernal, maar kon hem en de andere twee renners die vielen (José Joaquin Rojas en Daniel Martin) nog net ontwijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl