Franse bisschop draagt mis op voor moedige agent Beltrame

time icon Aangepast

In een kerk in het Zuid-Franse Trèbes is een mis opgedragen ter nagedachtenis aan de agent die vrijdag de plek innam van gewonde burgers tijdens een gijzelingsactie in een supermarkt. Hij bezweek gisteren aan zijn verwondingen. Ook de drie andere dodelijke slachtoffers van de schutter die de gijzeling uitvoerde, werden in de rooms-katholieke dienst herdacht. De bisschop van het nabije Carcassonne leidde de dienst in Trèbes.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herdenkingsmis politie-held Trébes

De Franse president Macron heeft ook een nationaal eerbetoon aan Arnaud Beltrame, de omgekomen agent, aangekondigd. Een dezer dagen wordt bekendgemaakt wanneer die plechtigheid wordt gehouden.

Bloemen voor supermarkt

Voor de supermarkt waar het gijzelingsdrama plaatsvond, hebben burgers bloemen neergelegd. De directeur van de nationale politie spreekt later vandaag met de weduwe van de 45-jarige agent. Het paar had geen kinderen.

Beltrame kon de gijzelnemer vrijdag ertoe bewegen een aantal gewonde gegijzelden te laten gaan, als hij zelf hun plek zou innemen. Hij bleef alleen met de schutter, een 25-jarige moslimextremist, die hem op een gegeven moment onder vuur nam. De agent raakte zwaargewond, en bezweek een dag later aan zijn verwondingen. De gijzelnemer werd gedood toen de politie de supermarkt bestormde om een einde te maken aan de terreuractie.

STER Reclame