Tess Wester schreeuwt het uit tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd in Hongarije
NOS SportAangepast

Handbalsters dicht bij plaatsing EK: iedereen wil ons verslaan

De handbalvrouwen kunnen zich vandaag plaatsen voor het EK in Frankrijk van later dit jaar. Dan moet er vanmiddag in Eindhoven wel eerst een overwinning worden behaald tegen Hongarije. Oranje weet hoe dat moet, want afgelopen donderdag werd in en van Hongarije al met 19-18 gewonnen.

Sinds Nederland in 2015 uit het niets zilver won op het WK, is de status van het team veranderd.

Zwakke plekken

"De Hongaren waren er trots op dat ze zo tegen ons gespeeld hadden en dat ze maar met één punt verloren, dat zegt genoeg", vertelt Lois Abbingh aan de vooravond van het duel met Hongarije. "We staan nu aan de top en iedereen bereidt zich supergoed voor om ons te verslaan."

Handbalsters boeken zeer moeizame zege op Hongarije

Dat tegenstanders er nu alles aan doen om de zwakke plekken van Oranje te ontdekken betekent niet dat Nederland van plan is om alles met minimaal verschil te winnen, zegt Abbingh.

"Het geeft ons kracht en motivatie om niet met één punt verschil te winnen maar met tien, bij wijze van spreken."

In een poule met Wit-Rusland en Kosovo lijkt het op voorhand duidelijk dat Nederland en ook Hongarije zich gaan plaatsen voor het EK. Eerder al werden de Wit-Russen en Kosovaren door Oranje met speels gemak opzij gezet. Toch ziet keepster Tess Wester wel het belang van de wedstrijd van vandaag tegen Hongarije.

Eerste worden

"We willen gewoon eerste worden in de poule om zo ook straks een gunstige loting te krijgen. En daar zijn wij zeker toe in staat. Dan maakt het verder ook niet uit wat Hongarije doet."

"Als team zijn wij nog lang niet uitgegroeid. We kunnen nog veel beter dan we laten zien. Alle speelsters in dit team willen bereiken wat er te bereiken valt", aldus Wester. "Dat is de kracht van dit team. Ons moment gaat zeker nog komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl