Na een vlucht van 17 uur is de eerste non-stop lijnvlucht tussen Australië en Europa geland in Londen. Het toestel vertrok gisteren vanuit Perth
NOS NieuwsAangepast

Eerste directe lijnvlucht tussen Australië en Europa geland in Londen

De eerste non-stop lijnvlucht tussen Australië en Europa is geland op de luchthaven Londen Heathrow. Vlucht QF9 van de Australische vliegmaatschappij Qantas vertrok om 18.49 uur lokale tijd in Perth aan de Australische westkust en landde, ruim 17 uur later, om 05.03 uur lokale tijd in Londen.

Aan boord van de Boeing 787-9 Dreamliner waren meer dan 200 passagiers, onder wie Qantas-baas Alan Joyce, en 16 bemanningsleden. Het toestel legde een afstand af van 14.484 kilometer. Het is niet de langste lijnvlucht ter wereld; Qatar Airways vliegt tussen Doha en Auckland (Nieuw-Zeeland) en die lijnvlucht is met 14.535 kilometer nog net iets langer.

De Qantas-vlucht tussen Londen en Perth maakte voorheen altijd een tussenstop in Dubai. Voor die luchthaven werd gekozen vanwege het samenwerkingsverband tussen Qantas en de maatschappij Emirates.

Bekijk hier hoe de passagiers werden onthaald in Londen:

Eerste directe lijnvlucht Australië - Europa geland

Overigens is voor veel populaire bestemmingen in Australië vanuit Europa, zoals Sydney, nog altijd een tussenstop noodzakelijk, omdat de Australische oostkust voor directe vluchten onbereikbaar is.

In 1947 duurde het nog vier dagen en zeven stops om vanuit Londen met het vliegtuig Australië te bereiken. De route wordt door Qantas al decennialang de Kangoeroeroute genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl