Sep Visser
NOS SportAangepast

Nederlandse rugbyers niet in play-off voor promotie

Het Nederlands rugbyteam maakt geen kans meer op promotie naar het Championship, het hoogste niveau in Europa. Concurrent Portugal wist het uitduel met Polen met 25-27 te winnen, waardoor de Portugezen nu in de play-offs om promotie staan.

Nederland kwam aan de leiding van de poule door vorige week met 27-10 te winnen van Tsjechië. Toch had het maar een sprankje hoop, Oranje kon enkel aan kop blijven bij een overwinning van de Polen en als de Portugezen geen bonuspunt wisten te scoren.

Bonuspunten funest

Tot acht minuten voor tijd zag het er goed uit voor Nederland. De Polen stonden met 25-15 voor. Toen zag fly-half van de Polen Dawid Banaszek zijn echter onderschept worden door de Portugees Goncalo Uva. Tomás Appleton maakte de counter af met een try.

Portugal kwam terug tot 25-22, omdat ook de conversie raak was. Daarmee was de stand goed genoeg voor het minimale doel van de Portugezen, zich verzekeren van een verliezersbonuspunt (nederlaag van 7 punten of minder).

In de laatste aanval van de wedstrijd nam Portugal alle twijfel weg met een try van Freudenthal Rodrigo. Ze wonnen met 25-27 en door de vierde try pakken ze ook een extra bonuspunt voor de aanvalslust.

In de play-offs staat Portugal tegenover Duitsland, dat laatste werd in het Championship.

Nederlandse rugbyers zijn Tsjechië de baas

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl