NOS WielrennenAangepast

De playlist van Niki Terpstra wordt alsmaar fraaier

De playlist van Terpstra wordt alsmaar fraaier

Voor wie het gemist heeft: Niki Terpstra won vrijdag op indrukwekkende wijze de voorjaarsklassieker E3 Harelbeke. Hij hield een groep topfavorieten kilometers lang op amper een halve minuut afstand en kwam solo over de meet.

Wat bijkans nog aparter was, was zijn reactie. Want wat zei Terpstra nou?

'Ik heb m'n stoute schoenen aan'

Op serieuze toon klonk het: "Ik zei vanmorgen tegen Fitte (ploegleider Wilfried Peeters red.): ik heb m'n stoute schoenen aan. Zie me hakken, zie me chappe, zie me gaan. Ik lust geen appel, lust geen kiwi, ik wil gaan. Ik wil gaan met die, ik wil gaan met die, ik wil gaan met die banaan.''

Terpstra wint E3-Harelbeke na formidabele solo

De interviewer van Sporza, Renaat Schotte, wist aanvankelijk niet waar Terpstra op doelde. Maar hij had snel door: de Nederlander citeerde weer een songtekst. Zoals hij eerder deed na zeges in Dwars door Vlaanderen (2014) en de Eneco Tour (2016).

De tekst kwam dit keer uit het relatief onbekende nummer "Banaan" van Jebroer. De vorige twee nummers waren hits in de jaren tachtig en negentig: "Als je wint heb je vrienden", van Henny Vrienten en Herman Brood en "Maximum Overdrive" van 2 Unlimited.

De hele versie: "Banaan" van Jebroer

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl