Mick Snel van TOP
NOS SportAangepast

TOP en Fortuna slaan eerste slag in play-offs

TOP heeft Blauw-Wit een slag toegediend in de eerste halve finale van de Korfbal League. In een herhaling van de finale van vorig jaar won de regerend kampioen in Sassenheim met 34-23.

Onder aanvoering van aanvoerder Mick Snel nam TOP een 9-0 voorsprong en liet de thuisploeg zien dat er niets te halen viel voor de bezoekers uit Amsterdam. Dichterbij dan 17-12 kwam Blauw-Wit niet meer.

TOP te sterk voor Blauw-Wit in eerste halve finale

In de slotfase kreeg de 32-jarige TOP-speler Daniel Harmzen nog een publiekswissel. Hij stopt na dit seizoen en mogelijk was het zijn laatste thuiswedstrijd. Volgende week zaterdag staat de tweede wedstrijd in de best-of-3-serie op het programma.

Fortuna verrast PKC

Fortuna heeft op zijn beurt voor een daverende verrassing gezorgd door PKC in Papendrecht te verslaan. De club uit Delft sloeg na een gelijkopgaande eerste helft in het tweede bedrijf toe: 23-24. Bij rust was de stand in Papendrecht nog 11-11.

Marcel Segaar van Fortuna viert de winst op PKC

PKC begon als koploper van de reguliere competitie als torenhoog favoriet aan de wedstrijd tegen de nummer vier. De Papendrechters hadden de voorgaande twee wedstrijden dit seizoen tegen Fortuna gewonnen.

Wisselfout

Achteraf bleek overigens dat Fortuna negen keer had gewisseld en dat is één keer meer dan toegestaan. De arbitrage en juryvoorzitter hadden dit tijdens de wedstrijd niet door. Protest achteraf is niet mogelijk, dus gevolgen voor de uitslag zijn er niet.

"Een kwalijke zaak", noemde PKC-aanvoerder Laurens Leeuwenhoek de wisselfout. De beelden zijn door zijn club bekeken en er bleek iets mis te zijn gegaan met een wisselbriefje. "Uiterst slordig en zeer amateuristisch dat dit kan kan geburen. Maar het doet niets af aan de uitslag. Het ligt aan ons dat we hebben verloren."

Directeur Henry van Meerten van de korfbalbond KNKV liet weten "zeer teleurgesteld te zijn dat dit is gebeurd". De bond gaat nog onderzoeken wat er precies is misgegaan en hoe dat in de toekomst te voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl