NOS VoetbalAangepast

Eerste stappen Bolt op trainingsveld Dortmund: ik neem dit serieus

Dortmund-fans kritisch over Bolt: snel, maar geen balgevoel

Eindelijk is de droom van Usain Bolt uitgekomen: vrijdagochtend stond hij op het veld bij Borussia Dortmund. De Jamaicaanse ex-sprinter traint, op initiatief van de gemeenschappelijke kledingsponsor, een dagje mee bij de Duitse voetbalclub.

De media liepen massaal uit voor de komst van de 31-jarige Bolt. Normaal gesproken staan er vijf cameraploegen, nu stonden ruim dertig cameraploegen langs de kant van het trainingsveld.

Bolt traint dagje mee bij Dortmund

Bolt maakte een goede indruk. Al snel in het eerste partijtje scoorde hij met het hoofd. Daarna schoot hij ook nog raak vanaf de elfmeterstip.

"Hij heeft plezier op het trainingsveld, dat is duidelijk", zei trainer Peter Stöger na afloop. "Hij ziet het spel en begrijpt het spelletje. Ik denk dat hij ver kan komen als-ie zijn best blijft doen."

Bolt benadrukte na de training dat hij ambitieus is. "Ik wil naar een grote competitie, naar een topclub. Ik neem dit heel serieus."

Bolt: nu moet ik trainen en fit worden

Bolt kwam na de training nog kort terug op de flessen champagne die hij cadeau gaf aan de Nederlandse medaillewinnaars van Pyeongchang. De voormalig atleet daagde in aanloop naar de Winterspelen de atleten uit om in ruil voor een fles champagne op het podium zijn kenmerkende overwinningspose te maken.

Maar liefst zes Nederlanders kregen een fles. "Ja, jullie hebben er wel héél véél gekregen!", zei Bolt.

Bolt over champagne: veel flessen voor Nederland

Bolt schurkt al jaren tegen de voetbalwereld aan. Nu hij is gestopt als atleet, zou hij best profvoetballer willen worden. En dan het liefst bij Manchester United, zijn favoriete club. Deze week bracht de Jamaicaan bij een liefdadigheidswedstrijd in Bazel de dag door met de manager van United, José Mourinho. En die was lovend over zijn spel.

"Ongelooflijk", reageerde een opgetogen Bolt. "Hij is een van de beste managers ter wereld en gaf me een compliment."

De achtvoudig olympisch kampioen reisde daarna door naar Duitsland. "Een kleinigheidje. Daarna zien we wel verder. Ik zou graag meer gaan voetballen", aldus Bolt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl