Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen wint strijd om koppositie, ook Van Barneveld toont klasse

Michael van Gerwen heeft in de zevende speelronde van de Premier League de strijd om de koppositie gewonnen. De Brabander versloeg in het Schotse Glasgow na een moeizame start Michael Smith met 7-2.

Van Gerwen, drievoudig winnaar van de lucratieve dartscompetitie, moest even op gang komen toen hij tegen de Engelse nummer twee snel tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Vervolgens won de nummer een van de wereld, mede dankzij twee 'twaalfdarters' achter elkaar, zeven legs op een rij en haalde hij de winst eenvoudig binnen.

"In het begin was het even zoeken, het was niet grandioos", constateerde Van Gerwen na afloop tegenover RTL7.

Het zegt de tweevoudig wereldkampioen niet zoveel dat hij nu alleen aan kop gaat. "Straks in de eindfase van het toernooi moet ik mijn wedstrijden ook zien te winnen. Ik heb nog niet het beste in mezelf naar boven gehaald in de Premier League."

Fitte Barney klopt geblesseerde Wright

Raymond van Barneveld boekte een makkelijke zege tegen Peter Wright: 7-1. De Schot kampt al enkele weken met een schouderblessure en dat kwam de spanning niet ten goede in de partij.

Van Barneveld speelde ontspannen, gooide zijn dubbels, terwijl Wright heel veel moeite had om zijn ritme te vinden. Hij noteerde een gemiddelde van 99,76 punten.

"Peter is al weken aan het zoeken. Geloof me, dat gaat meespelen. In eerste leg miste hij al paar dubbels, dus ik zat er direct goed in", zei Van Barneveld tegen RTL7.

In de achtste speelronde, volgende week in Belfast, ondervindt Van Barneveld ongetwijfeld meer tegenstand. Hij treft dan Van Gerwen.

Opzet

Op 5 april zullen de eerste twee afvallers bekend worden, de nummer 9 en 10 van het klassement, en gaat het toernooi verder met acht spelers.

Op 18 en 19 april staan er twee speelronden van de Premier League in de Rotterdamse Ahoy gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl