Zlatan Ibrahimovic maakte na lang blessureleed zijn rentree bij Manchester United
NOS VoetbalAangepast

United ontbindt contract Ibrahimovic, overstap naar LA Galaxy dichtbij

Zlatan Ibrahimovic staat op het punt om Manchester te verlaten voor een Amerikaans avontuur bij LA Galaxy. Manchester United bevestigt dat zijn contract op Old Trafford per direct is ontbonden. Volgens onder meer de BBC, ESPN en Sky Sports wil LA Galaxy de Zweed per direct inlijven.

Het contract van de Zweed liep eigenlijk nog door tot 30 juni van dit jaar. Na toestemming van manager José Mourinho willen de Mancunians echter meewerken aan de gewenste directe overstap. "Iedereen bij de club wil hem bedanken voor zijn bijdrage aan het team en wenst hem het allerbeste voor de toekomst."

Moeilijk jaar door knieblessure

De inmiddels 36-jarige Ibrahimovic kwam in 2016 over van Paris Saint-Germain. Hij kwam in 53 officiële wedstrijden tot 29 doelpunten voor de Red Devils. Door een ernstige knieblessure aan het eind van vorig seizoen, kwam hij deze jaargang maar moeilijk op gang.

Ibrahimovic kwam dit seizoen slechts zeven keer in actie en speelde sinds de jaarwisseling nog geen enkele officiële wedstrijd. Mourinho gaf door deze bijrol in januari al aan graag te willen meewerken aan een vroegtijdig vertrek.

Begin van Amerikaans seizoen

Ibrahimovic zou bij een snelle overstap meteen kunnen aansluiten bij LA Galaxy. Het Amerikaanse voetbalseizoen is nog maar net begonnen, waardoor een snelle afhandeling gewenst is. De Zweedse spits treft bij de huidige nummer negen van de Major Soccer League onder meer voormalig Engels international Ashley Cole.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl