Gareth Bale in actie tijdens de vriendschappelijke interland China-Wales
NOS Voetbal

Bale topscorer aller tijden van Wales bij debuut Giggs

Gareth Bale gaat voortaan door het leven als topscorer aller tijden van Wales. De aanvaller van Real Madrid maakte tijdens de met 6-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen China drie goals. Deze hattrick brengt zijn totaal op 29 interlandtreffers. Hij lost daarmee Ian Rush af als nationaal topschutter.

Giggs debuteert met Nederlandse steun

De 28-jarige Bale vestigde zijn record in de debuutwedstrijd van Ryan Giggs als bondscoach. Het boegbeeld van Manchester United volgt bij Wales Chris Coleman op. Coleman stapte na de mislukte kwalificatiereeks voor het WK 2018 op.

Giggs begon zijn trainersloopbaan bij Manchester United, de club waarvoor hij zijn gehele carrière speelde, aan de zijde van Louis van Gaal. Hij maakte daar eveneens kennis met Albert Stuivenberg, die Giggs bij Wales als assistent heeft meegenomen.

Door de riante zege op China plaatst Wales zich ook meteen voor de finale van de China Cup, een vriendschappelijk toernooi waar ook Uruguay en Tsjechië aan meedoen. Van alle deelnemende landen heeft enkel Uruguay zich gekwalificeerd voor het WK in Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl