Jolien D'hoore
NOS Wielrennen

D’Hoore wint na slijtageslag als eerste vrouw in De Panne

Jolien D'Hoore heeft de eerste Driedaagse Brugge-De Panne voor vrouwen op haar naam geschreven. De Vlaamse van Mitchelton-Scott toonde zich na een slijtageslag met vele valpartijen en een stevige wind de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton.

Net als bij de mannen reden de vrouwen een eendaagse koers, die vooral werd getekend door valpartijen en waaiers. Het peloton brak al vroeg in meerdere stukken uiteen, met vijftien koplopers tot gevolg.

De Duitse Mieke Kröger toonde zich vooraan de sterkste en hield als laatste avonturier nog lange tijd stand. In de slotkilometer riep erkend tijdrijdster Ellen van Dijk haar met een ultieme krachtsinspanning alsnog tot de orde.

Ale Cippolini trok vervolgens de onvermijdelijke massasprint sprint aan, maar deed dit weinig succesvol. De ijzersterke D'Hoore nam het commando al snel over en toonde zich overtuigend de sterkste. Chloe Hosking en Christine Majerus legden op gepaste afstand beslag op de overige podiumplekken.

Meerdere Nederlandse toppers afwezig

De Driedaagse De Panne is de vierde wedstrijd op de Women's World Tour-kalender. De eerste drie koersen leverden twee Nederlandse zeges op. Anna van der Breggen zegevierde in de Strade Bianche, Amy Pieters toonde zich de sterkste in de Ronde van Drenthe.

Vorige week won Kasia Niewiadoma met overmacht de Trofeo Alfredo Binda. De Poolse was afwezig in België, maar blijft lijstaanvoerder in de Women's World Tour. Haar naaste belagers Chantal Blaak, Marianne Vos en Anna van der Breggen waren eveneens afwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl