Pascal Eenkhoorn wint de eerste rit in de Coppi e Bartali

Eenkhoorn boekt eerste profzege in Coppi Bartali

Pascal Eenkhoorn heeft in de straten van Gatteo de ochtendetappe in de Coppi e Bartali gewonnen. De 21-jarige renner van Lotto-Jumbo klopte zijn vluchtgenoot Lawson Craddock. Samen met de Amerikaan wist hij het peloton ruim een minuut voor te blijven. Eenkhoorn was de snelste en mocht na zijn eerste overwinning als profrenner ook de leiderstrui aantrekken.

"Dat is natuurlijk fantastisch, als je dat zo snel voor elkaar krijgt. Ik ben er hartstikke blij mee", reageert Eenkhoorn.

Ploegentijdrit

Later op de middag werd er ook nog een ploegentijdrit verreden. Die werd gewonnen door Team Sky. Lotto-Jumbo finishte op 11 seconden van Sky als vierde en hield zo de schade beperkt, waardoor Eenkhoorn vrijdag ook in de leiderstrui mag starten.

Twee maanden geschorst

Eenkhoorn kwam nog voor zijn profdebuut in het nieuws toen hij op het trainingskamp van zijn ploeg naar huis werd gestuurd. Samen met twee ploeggenoten werd hij betrapt op het gebruik van slaapmiddelen. De 21-jarige renner werd twee maanden geschorst en maakte halverwege februari zijn profdebuut.

"Als je nu mijn naam googelt komt dat natuurlijk naar voren", zegt Eenkhoorn. "Ik ben hard aan het werk om dat naar de achtergrond te dringen. Ik wil dat er overwinningen komen te staan als je mijn naam intypt op google, en natuurlijk niet dat slaapincident. Ik heb er zelf een streep onder gezet en ik denk dat ik nu op de goede weg ben om te laten zien dat ik meer in mijn mars heb."

De Coppi e Bartali duurt vier dagen en eindigt zondag met een tijdrit. Er doen zeven Nederlanders mee en Bauke Mollema is namens Trek-Segafredo een van de favorieten voor de eindzege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl