Schagen

In een discotheek in de Noord-Hollandse plaats Schagen zijn zo'n tien mensen gewond geraakt. Volgens de Veiligheidsregio raakten ze in de verdrukking tijdens een feest ter ere van de jaarlijkse Paasveetentoonstelling.

Op de tweede etage was vanwege drukte gedrang ontstaan in een hal. Daardoor werd iemand onwel en ontstond er paniek. Het pand is even ontruimd geweest, maar is inmiddels weer open.

Een van de gewonden is naar het ziekenhuis gebracht met pijn op de borst. De andere slachtoffers waren lichtgewond en zijn kort opgevangen in een brandweerkazerne in de buurt. Voor zover bekend zijn ze later weer naar het feest gegaan.

'Druk, maar niet te vol'

Volgens de brandweer was het druk in de discotheek, maar was het er niet te vol. "Op dat moment waren te veel mensen in een krappe ruimte, maar het was niet zo dat er te veel mensen aanwezig waren", zegt een woordvoerder.

De Paasveetentoonstelling is een veemarkt die is bedoeld om de verkoop van boerenproducten en vee te stimuleren. Het bijbehorende feest trekt jaarlijks veel bezoekers.

Lorenzo Derksen

STER reclame