De sport van woensdag bij de NOS

Aangepast
Georginio Wijnaldum, Steven Bergwijn en Steven Berghuis tijdens een training van Oranje Pro Shots

Sinds maandag kent het Nederlands voetbaleftal een nieuw onderkomen: de KNVB Campus in Zeist. Er is afscheid genomen van het dertig jaar lang vertrouwde Huis ter Duin in Noordwijk. Hoe bevalt het de internationals? Hoe ziet de campus eruit? En hoe slapen 'onze jongens' in Zeist?

Op NOS.nl en in het Sportjournaal geven we een rondleiding door het nieuwe onderkomen van bondscoach Ronald Koeman en zijn manschappen. Wordt hier de basis gelegd voor nieuwe gloriejaren? De internationals trainen vandaag tweemaal besloten.

De gemeenteraadsverkiezingen voeren deze dag verder de boventoon. Nieuwsuur en de avondprogrammering op de radio staan volledig in het teken van de gang naar de stembus en daarom is er geen sportgedeelte op televisie en geen Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Bestrijding mechanische doping

Wel zijn we in Zwitserland, waar de internationale wielerunie UCI bekendmaakt hoe het mechanische doping wil gaan bestrijden. Benieuwd hoe dat wordt aangepakt? In het Sportjournaal het antwoord.

Over wielrennen gesproken: er wordt gekoerst in Driedaagse de Panne. Voorheen was dat, zoals de naam al doet vermoeden, een driedaagse wedstrijd, nu zitten de mannen en vrouwen nog maar één dag op de fiets. De mannen doen dat vandaag, de vrouwen morgen.

Uitzendingen 21 maart

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl

STER Reclame