Lars Boom is de beste in Groot-Brittannië
NOS WielrennenAangepast

Boom moet voorjaarsklassiekers laten schieten

Lars Boom moet de voorjaarsklassiekers aan zich voorbij laten gaan. De 32-jarige renner van Lotto-Jumbo onderging begin dit jaar een ingreep om zijn hartritmestoornissen te verhelpen. Hij neemt nu de tijd om zijn oude niveau weer te bereiken.

Boom zou vrijdag opstappen in de E3 Prijs, om vervolgens ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te rijden. Wanneer zijn volgende wedstrijd nu is, is nog onbekend.

"We zitten een beetje in tijdgebrek", zei Boom dinsdagavond in Langs de Lijn En Omstreken. "Het lukt me niet topfit te raken door de hartoperatie die ik half januari heb gehad."

Boom was op vakantie toen hij voor het eerst met de hartritmestoornissen werd geconfronteerd. "Na een dagje strand lag ik op bed, mijn hartslag bleek 150 te zijn. En dat is niet helemaal normaal als ik met kinderen op bed lig. Als het met mijn vrouw is wil ik het wel geloven..."

De beslissing om de ingreep te ondergaan, heeft nu dus tot gevolg dat hij nog even langs de kant staat. "Ik ga niet aan de start staan om 150 kilometer te rijden en dan af te stappen. Gelukkig vond de ploeg dat ook."

Openingsweekeinde

Boom liet eerder ook al het openingsweekeinde van het klassieke wielerseizoen, met Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne (eind februari) aan zich voorbijgaan.

Na een hoogtestage maakte de renner zijn eerste wedstrijdkilometers op 4 maart in Parijs-Nice. Na de vierde etappe kneep hij in de remmen vanwege een verkoudheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl