Het stuntteam Red Arrows AFP

Vliegtuig stuntteam Red Arrows neergestort in Wales, een dode

tijd van publicatie Aangepast

Op de militaire basis RAF Valley in Wales is een vliegtuig neergestort. Het was een Hawk van de Red Arrows, een stuntteam dat over de hele wereld shows verzorgt. Een inzittende van het vliegtuig is om het leven gekomen, de piloot raakte gewond. Over zijn toestand is niets bekendgemaakt.

Ooggetuigen zeggen dat de twee hun schietstoel gebruikten. Ook melden ze dat ze een oranje vuurbal zagen en dat er zwarte rook opsteeg vanaf de vliegbasis. De Royal Air Force heeft mensen die foto's of video's van de crash hebben, gevraagd om die af te staan in verband met het onderzoek naar het ongeluk.

Vluchtsimulator

Het toestel was vermoedelijk op weg van de trainingsbasis bij Anglesey in Wales naar de RAF Scampton in Lincolnshire, de thuisbasis van de Red Arrows. De basis in Wales wordt veel gebruikt voor trainingsvluchten en het oefenen met een vluchtsimulator.

De Red Arrows bestaan al sinds 1965. Het team heeft als handelsmerk bij het uitvoeren van stunts dat er rode, witte en blauwe 'rookstrepen' worden getrokken.

STER Reclame