Jan van Halst ligt onder vuur in Enschede
NOS VoetbalAangepast

Van Halst stapt niet op bij Twente, ondanks 'agressieve sfeer'

In 2010 nog kampioen van Nederland. Sinds afgelopen weekend hekkensluiter in de eredivisie. Na de financiële malaise volgt nu de sportieve malaise. Het is duidelijk: het zijn bijzonder slechte tijden voor FC Twente.

En dus ligt de leiding bij FC Twente zwaar onder vuur. De pijlen zijn vooral gericht op Jan van Halst, de technisch en commercieel directeur van de club.

Van Halst onder vuur, maar denkt niet aan opstappen bij FC Twente

Van Halst moest zaterdagavond onder begeleiding van veiligheidsmensen het stadion voortijdig verlaten. Hij keek de wedstrijd thuis af. "Er was natuurlijk zo'n agressief sfeertje ontstaan", zegt hij tegen RTV Oost. "Soms is het dan verstandiger wat eerder weg te gaan. Ze komen niet aan mijn gezin, maar ik bescherm ze wel."

Dreigende degradatie. Agressieve sfeer. Toch weigert Van Halst de handdoek te gooien. "Als ik thuis het woord ophouden al noem, dan beginnen ze zelf al te roepen: onder geen enkele voorwaarde, jij gaat door! Ze zijn thuis nog sterker dan ik bijna."

'Het gaat zwaar worden'

Van Halst heeft de overtuiging dat Twente niet zal degraderen naar de Jupiler League. "We blijven tot het einde doorknokken. We zijn er nog steeds van overtuigd dat het gaat lukken, maar dat het heel zwaar gaat worden is ook duidelijk. Eigenlijk zie je het allemaal wel aankomen, omdat je het hele seizoen al onderin bungelt. Maar we blijven erin, daar ben ik echt van overtuigd. Linksom of rechtsom, want als je dat niet meer gelooft, kun je wel stoppen."

Oktober 2017: Gertjan Verbeek en Jan van Halst tijdens de prestentatie van de nieuwe FC Twente-trainer

Of de club failliet gaat bij degradatie kan Van Halst niet zeggen. "Daarvoor worden nu heel veel gesprekken gevoerd. Cruciaal is natuurlijk dat iedereen de club blijft steunen. We zijn voor de lange termijn bezig om de club boven water te houden. Het verleden helpt daarbij niet, maar ook dat proberen we op te lossen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl