McEnroe reageert op salarisrel: lijkt nu of ik de slechterik ben

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

McEnroe reageert op salarisrel: lijkt nu alsof ik de slechterik ben

John McEnroe had er geen idee van dat hij als tenniscommentator van de BBC tien keer zoveel verdient als zijn vrouwelijke collega Martina Navratilova, die dat gisteren naar buiten bracht. "Ik heb het net pas gehoord", zei hij vannacht bij een persmoment rond de Laver Cup in Chicago.

De Amerikaanse zevenvoudig grandslamkampioen denkt binnenkort met een uitgebreide reactie te komen, maar liet wel vast weten dat hij niet als schuldige gezien wil worden in deze rel. "Nu lijkt het wel alsof Johnny Mac de slechterik is in dit verhaal."

"Ik denk dat de BBC op een passende manier heeft gereageerd", ging McEnroe verder. "Ik ken alle details nog niet. Daarom is het niet goed als ik nu al ga reageren, dat komt binnenkort wel."

175.000 om 17.500 euro

Als voorvechtster van gelijke beloningen voor mannen en vrouwen uitte Navratilova, die achttien grandslamtitels won, gisteren haar onvrede over het verschil in salaris. "McEnroe krijgt minstens 175.000 euro, ik moet het doen met 17.500 euro. Dit is extreem oneerlijk en maakt me heel boos", zei ze.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De BBC loog tegen Navratilova: McEnroe ontvangt tien keer zoveel geld

De BBC reageerde daarop als volgt: "McEnroe wordt wereldwijd gezien als de beste kenner/commentator van de sport en wordt op grote waarde geschat door het publiek. Zijn vergoeding weerspiegelt dit; geslacht speelt daarin geen rol."

STER Reclame