LeBron James
NOS SportAangepast

Zelfs LeBron James kan coach Lue niet van slapeloze nachten afhelpen

Cleveland Cavaliers beleeft een uiterst rumoerig seizoen. De grootmacht in de NBA kampt met blessures, heeft een nieuwe directeur, zag Kyrie Irving vertrekken, leed verrassende nederlagen en tot overmaat van ramp zit nu ook coach Tyronn Lue voor onbepaalde tijd ziek thuis.

"Ik heb al het hele jaar last van pijn in mijn borst en andere problemen, mede veroorzaakt door een gebrek aan slaap", liet Lue maandag weten. "Ze weten niet precies wat het is. Ik moet me even terugtrekken om weer gezond te worden, zodat ik de rest van het seizoen goed kan afmaken."

Lue werd in 2016 coach van Cleveland en leidde de ploeg direct naar de eerste titel in de geschiedenis. Zaterdag in het duel met Chicago Bulls werd hij onwel en halverwege de wedstrijd vertrok hij.

James schudt ellende van zich af

Sterspeler LeBron James lijkt alle ellende van zich afgeschud te hebben: hij gaat met de dag beter spelen. De 33-jarige small-forward blonk afgelopen nacht weer uit in het met 124-117 gewonnen duel met Milwaukee Bucks, waarin hij zijn derde triple-double (40 punten, 12 rebounds en 10 assists) in vier duels liet noteren.

De Cavaliers willen voor het vierde jaar op rij de NBA Finals halen. Ze staan inmiddels derde in de Eastern Conference, daar waar de koppositie de laatste jaren de norm was. De ploeg ligt in ieder geval ruimschoots op koers om de play-offs te halen.

Dat is vooral te danken aan James, die zich wel afvraagt wanneer de gifbeker leeg is voor zijn team. "Als het één voorbij is, begint er weer iets anders", zegt hij over alle problemen. "We maken ons zorgen om de coach. Zijn gezondheid is veel belangrijker dan basketbal. Hij moet zichzelf weer op de rit krijgen."

James mist zijn coach: alsof onze beste speler er niet is

Dat deed een andere sterkhouder van Cleveland ook. Kevin Love is hersteld van een gebroken hand en maakte na zes weken zijn rentree tegen de Bucks. Tot tevredenheid van James. "Zijn spel-IQ en vermogen om het hele veld te bespelen, creëren een hoop ruimte voor ons", aldus 'King James'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl