Wekdienst 20/3: bezoek eenzame ouderen en NOS-verkiezingsdebat

Aangepast
Minister De Jonge tijdens een kerstdiner voor eenzame ouderen ANP

Goedemorgen! Vandaag begint het staatsbezoek van het koninklijk echtpaar uit Jordanië aan ons land. Ook wordt in TivoliVredenburg het NOS-verkiezingsdebat uitgezonden.

In de ochtend kan er in het zuiden nog wat lichte sneeuw vallen en is er lokaal kans op gladheid. Vanmiddag wordt het 6 tot 8 graden bij een matige noordenwind.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Koning Abdullah II bin Al Hussein en koningin Rania Al Abdullah van Jordanië komen aan in ons land voor een tweedaags staatsbezoek. Ze worden vanmiddag op paleis Noordeinde welkom geheten door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
  • In TivoliVredenburg in Utrecht is vanavond het NOS-verkiezingsdebat. In het programma Nederland Kiest debatteren de landelijke fractieleiders met elkaar. Ook wordt er geschakeld met Enschede, Utrecht Leidsche Rijn en Rotterdam, waar lokale lijsttrekkers met elkaar in debat gaan.

Wat heb je gemist?

Om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan wil minister De Jonge van Volksgezondheid dat alle 75-plussers jaarlijks bezoek krijgen van de gemeente of een hulpinstantie. Die moet dan vaststellen of de ouderen eenzaam zijn of dreigen te worden.

In het plan Eén tegen eenzaamheid, dat De Jonge morgen presenteert, staat dat eenzaamheid ernstige lichamelijke, psychische en financiële gevolgen heeft. Op dit moment zegt meer dan de helft van de 75-plussers zich eenzaam te voelen. Naast een jaarlijks bezoek wil De Jonge wijken meer uitnodigend voor ouderen maken, bijvoorbeeld met parkbankjes en openbare toiletten.

Ander nieuws uit de nacht:

Het Paralympische team na aankomst op Schiphol NOS / Roel Pauw

En dan nog dit:

De politieke partij Vrij! uit Beverwijk heeft de prijs voor de slechtste politieke slogan gewonnen. 'Zo Vrij! als een aardbei' won het van 'Minder belasting. Meer bitterballen' (VVD Delft).

In de slogan van Vrij! wordt verwezen naar de bijnaam 'aardbeien' van Beverwijkers. Dit omdat de grond in de negentiende eeuw heel geschikt bleek om aardbeien op te verbouwen.

Lijsttrekker Kelly Uiterwijk is blij met de prijs.

Lees hier het verhaal over de verkiezingen van de slechtste slogan.

sloganverkiezing.nl

Fijne dag!

STER Reclame