Fans van Olympique Lyonnais tijdens het Europa League-duel met CSKA Moskou
NOS VoetbalAangepast

Olympique Lyonnais moet vrezen voor uitsluiting Europees voetbal

Het is nog maar de vraag of Memphis Depay en Kenny Tete volgend seizoen Europees voetbal mogen spelen met Olympique Lyonnais. De Franse club moet vrezen voor uitsluiting, omdat fans van de club zich vorige week in eigen stadion misdroegen tijdens het Europa League-duel met CSKA Moskou.

De tuchtcommissie van de UEFA heeft vier aanklachten opgesteld tegen Lyon, dat nog een voorwaardelijke straf heeft staan. Fans van de club staken vuurwerk af, gooiden spullen op het veld en lieten zich negatief horen met racistische spreekkoren.

De voorwaardelijke straf dateert van vorig seizoen, toen het mis ging in de thuiswedstrijd in de kwartfinales van het Europese toernooi tegen Besiktas. Al voor de aftrap ontstonden vechtpartijen op de tribunes tussen supporters van beide clubs.

Chaos op de tribunes als fans van Olympique Lyonnais en Besiktas het tegen elkaar opnemen

Ook gooiden zij met vuurwerk, wat er toe leidde dat honderden toeschouwers het veld op vluchtten. Als gevolg van de chaos kon de wedstrijd pas drie kwartier later dan gepland beginnen. Ook tijdens het duel bleef het rumoerig. Zo renden een paar fans van Lyon in de slotfase het veld op.

Lyon kreeg nadien een boete van 100.000 euro opgelegd en een voorwaardelijke schorsing als het binnen twee jaar opnieuw mis zou gaan.

De UEFA behandelt de zaak pas op 31 mei, omdat de ploeg van Depay en Tete, momenteel vierde in de Franse Ligue 1, al uitgeschakeld is in de Europa League.

Ook Marseille moet vrezen

Voor Olympique Marseille dreigt ook een straf vanwege wangedrag van de fans tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao (1-2). Die zaak wordt deze week behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl