Trotse chef de mission Vergeer: had nog meer ingezeten

Chef de mission Esther Vergeer was voor het eerst aanwezig op de Winterspelen. De meervoudig olympisch kampioene, die vooraf mikte op minimaal vijf plakken, neemt met haar equipe zeven medailles mee terug naar Nederland.

"Het hadden er zeker meer kunnen zijn", bekent Vergeer in gesprek met Herman van der Zandt. "Maar als we wintersportlanden Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland achter ons laten, dan mogen we als TeamNL trots zijn."

Esther Vergeer met zilvermedaillewinnaar Chris Vos Natasja Vos Photography

Deelnemers

Veel sporten zijn nog in ontwikkeling, met als gevolg dat het aantal deelnemers nog weleens tegenvalt. "Er is werk aan de winkel. Snowboarden stond vier jaar geleden voor het eerst op het programma en het deelnemersveld is nog niet heel erg ontwikkeld", aldus Vergeer.

"Waar ligt dan de verantwoordelijkheid dat het een breder veld wordt: is dat het land, het IPC...?" Er zijn ook verschillende sporten die cool zijn om te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld ijshockey."

Tokio

De 37-jarige Vergeer hoopt haar functie nog langer uit te oefenen. "Ik zou dit ook graag in Tokio willen doen. Dat lijkt me een heel leuke uitdaging."

STER reclame