Yann Arnaud eerder dit jaar in actie
NOS NieuwsAangepast

Luchtacrobaat Cirque du Soleil overlijdt na val

In de Amerikaanse staat Florida is Cirque du Soleil-luchtacrobaat Yann Arnaud tijdens een optreden gevallen. De 38-jarige Franse artiest werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is overleden.

Wat er fout is gegaan, is niet bekend. De lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. In een verklaring laat de organisatie van Cirque du Soleil weten in shock en verslagen te zijn door de dood van zijn medewerker. Arnaud werkte al 15 jaar bij het gezelschap.

Het noodlottige ongeval gebeurde tijdens een show in Tampa Bay. Twee geplande optredens van Cirque du Soleil zijn geannuleerd. Het is niet de eerste keer dat een medewerker van het circus overlijdt tijdens het werk.

In 2013 kwam tijdens een optreden in Las Vegas een luchtacrobate om het leven. Haar veiligheidskabel schoot los en zij viel 28 meter naar beneden. De organisatie werd later beboet omdat de 31-jarige moeder van twee kinderen niet de juiste training had gekregen en omdat veiligheidsprotocollen niet op orde waren.

Drie jaar later overleed de zoon van een van de oprichters van Cirque du Soleil door een ongeluk tijdens het opbouwen van een act in San Francisco.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl