Poltavets: misschien wel team met Verweij én Wüst

Aan het einde van het schaatsseizoen wordt er niet alleen door de schaatsers gekeken naar komend jaar, ook de coaches hebben de blik al op de volgende winter gericht. Dat geldt ook voor Kosta Poltavets, die het bondscoachschap van Rusland het voorbije seizoen combineerde met een rol als privébegeleider van Koen Verweij.

Gevraagd naar zijn plannen voor komend jaar, antwoordt de in Heerenveen woonachtige Rus: "Ik zou graag weer willen werken in Nederland. Mijn contract met de Russische bond loopt af en ik woon al jaren in Nederland. Daar wil ik dus ook het liefste zijn."

Zoektocht naar sponsor

"Hopelijk kan dat samen met Koen Verweij", vertelde Poltavets bij de wereldbekerfinale in Minsk. "Misschien zelfs wel met Ireen Wüst, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen. Het lijkt mij in ieder geval absoluut niet raar."

Naast schaatsers heeft de Rus dan ook nog een sponsor nodig. "Dat is ook nog niet zeker, maar ik blijf positief. Ik heb een positieve instelling, dus hopelijk gebeurt er iets moois en zien jullie mij volgend jaar bij een Nederlandse ploeg."

STER reclame