WB-zege voor Schouten bij laatste massastart

Aangepast
Simon Schouten viert zijn overwinning op de massastart ANP Pro Shots

Simon Schouten heeft de laatste massastart van het wereldbekerseizoen op zijn naam geschreven. Hij was in Minsk sneller dan de Japanner Shota Nakamura. De Belg Bart Swings won het wereldbekerklassement.

Schouten, de broer van Irene die negende werd bij de vrouwen, reed met nog zes rondes te gaan weg met Nakamura. Het peloton, dat met Schouten en Nakamura slechts acht schaatsers bevatte, kon de twee niet meer inhalen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Schouten: dit pakte goed uit voor mij

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Swings: het was wel pittig voor mij vandaag

De 27-jarige Schouten bleef in zijn tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen (in Salt Lake City werd hij vijfde) de Japanner overtuigend voor in de eindsprint.

"Dat pakte goed uit voor mij", vertelde Schouten na de race. "Elke wedstrijd is er een, hier heb ik het hele seizoen voor getraind. Het was bovendien leuk om met mijn zus hierheen te komen. Dit was een goede ervaring voor mij."

Noorwegen wint teamsprint

In Minsk werd de teamsprint voor mannen gewonnen door Noorwegen. Bjørn Magnussen, Henrik Rukke en Håvard Lorentzen waren bijna twee seconden sneller dan Rusland: 1.20,89 om 1.22,54.

Nederland deed bij de wereldbekerfinale niet mee aan dit onderdeel en eindigde op de tiende plaats.

Uitslag van de massastart (m) bij de wereldbekerfinale in Minsk
Uitslag van de teamsprint (m) bij de wereldbekerfinale in Minsk

STER Reclame