Sato wint laatste massastart, teamsprintzege voor Rusland

Aangepast
ANP Pro Shots

Ayano Sato heeft de laatste massastart van het wereldbekerseizoen gewonnen. Bij de wereldbekerfinale in Minsk was de Japanse schaatsster in de eindsprint nipt sneller dan Ivanie Blondin uit Canada. Het brons ging naar Francesca Lollobrigida.

De Italiaanse wist met haar derde plaats wel de overwinning in het wereldbekerklassement veilig te stellen. Irene Schouten kwam namens Nederland op het ijs in Minsk. Ze eindigde als negende.

In de slotronde sloegen Sato en Blondin een gaatje. De Japanse won vervolgens in de sprint net van de Canadese winnares van seizoen 2014/2015. Het was de tweede wereldbekerzege van het seizoen voor Sato, die ook in Heerenveen triomfeerde.

Zege voor Rusland op teamsprint

Angelina Golikova, Olga Fatkoelina en Elizaveta Kazelina wonnen in Minsk de laatste teamsprint van het seizoen. Daarmee stootte Rusland de Noorse vrouwen van de eerste plaats in het wereldbekerklassement.

Angelina Golikova, Olga Fatkoelina en Elizaveta Kazelina in actie op de teamsprint EPA

De Russische schaatssters versloegen Martine Ripsrud, Hege Bøkko en Ida Njåtun in een rechtstreeks duel: 1.28,24 om 1.28,66. Noorwegen eindigde daardoor als tweede in het klassement.

Nederland, met Letitia de Jong, Lotte van Beek en Marrit Leenstra op het ijs, werd tweede in Minsk op de teamsprint in 1.28,57.

Uitslag van de massastart (v) bij de wereldbekerfinale in Minsk
Uitslag van de teamsprint (v) bij de wereldbekerfinale in Minsk

STER Reclame