Michy Batshuayi en André Schürrle juichen na de 1-0 tijdens Dortmund-Hannover
NOS VoetbalAangepast

Dortmund wint na hakbal Batshuayi, Köln verlaat laatste plek

Borussia Dortmund blijft dankzij een 1-0 overwinning op Hannover 96 in de race voor de tweede plaats in de Bundesliga. In eigen huis hielp Michy Batshuayi Dortmund met een vroege goal in het zadel tegen de nummer dertien van de Bundesliga.

De ploeg van trainer Peter Stöger had weliswaar een veldoverwicht, maar speelde bepaald geen grootse wedstrijd. Het was in dat opzicht tekenend dat er een standaardsituatie voor nodig was om de ban te breken. Batshuayi dook na een hoekschop van André Schürrle op bij de eerste paal en rondde vervolgens fraai met de hak af.

In het spoor van Schalke

Door de overwinning blijft Dortmund in het spoor van rivaal Schalke 04 in het gevecht om de tweede plaats. De ploeg uit Gelsenkirchen won gisteren al met 1-0 op bezoek bij Wolfsburg.

De 'Königsblauen' behouden daardoor nog altijd een punt voorsprong op Dortmund en zorgden er ook meteen voor dat Bayern München zondagavond tegen RB Leipzig nog geen kampioen kan worden.

Simon Zoller (links) neemt de felicitaties in ontvangst

Voor het eerst sinds de tweede speeldag heeft 1. FC Köln de laatste plek in de Bundesliga verlaten. De Rheinderby tegen Bayer Leverkusen eindigde in 2-0. Yuya Osako opende vroeg de score en in de tweede helft zorgde Simon Zoller voor nog meer euforie.

Leverkusen-spits Lucas Alario kreeg na ruim een half uur spelen rood na inmenging van de videoscheidsrechter. De Argentijn deelde een elleboog uit aan Dominic Maroh.

Hamburger SV, dat zaterdag in eigen huis met 2-1 verloor van Hertha BSC, is nu de nieuwe hekkensluiter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl