NOS SportAangepast

Superieure Herlings boekt dubbele zege in Valkenswaard

Superieure Herlings boekt dubbele zege in Valkenswaard

Jeffrey Herlings heeft van zijn thuiswedstrijd in de MXGP-klasse in Valkenswaard een galavoorstelling gemaakt. De Nederlander zegevierde zowel in de eerste manche als tweede manche en deed dat beide keren op superieure wijze.

In beide manches liet hij een indrukwekkende inhaalrace zien, om vervolgens glansrijk als eerste over de finish te komen.

Klassementsleider

Herlings won begin deze maand ook al de eerste grand prix van het seizoen in Argentinië en is derhalve de leider in het wereldkampioenschap. Zijn voorsprong op naaste belager Antonio Cairoli bedraagt na de dubbele zege in Valkenswaard zes punten.

Na een indrukwekkende eerste manche sloeg de Brabander in de tweede manche van de Europese grand prix, zoals de race in Valkenswaard officieel heet, wederom op indrukwekkende wijze toe.

Twee indrukwekkende races

Negenvoudig wereldkampioen Cairoli ging in beide manches het beste van start en reed daardoor beide keren lang aan kop, maar moest uiteindelijk toch steeds buigen voor de Nederlander. In de eerste manche rukte Herlings op van de negentiende plaats en in de tweede manche reed hij een gat van liefst dertien seconden dicht.

Glenn Coldenhoff werd vierde in de eindrangschikking. Weliswaar eindigde hij in punten gedeeld derde met de Fransman Gautier Paulin, maar omdat het resultaat van de Nederlander in de tweede manche (die zwaarder telt) minder was moest hij in het algemeen klassement de Fransman laten voorgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl