Alireza Jahanbakhsh schreeuwt het uit

Jahanbakhsh schenkt AZ in blessuretijd zege op Groningen

AZ heeft in een aantrekkelijke en open wedstrijd met 3-2 gewonnen van FC Groningen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Alireza Jahanbakhsh maakte in de blessuretijd met het hoofd de winnende treffer.

AZ omsingelde het strafschopgebied van FC Groningen onmiddellijk, kreeg ook een handvol kansen, maar Sergio Padt hield het doel met het nodige kunst- en vliegwerk schoon. FC Groningen was het dichtst bij een treffer: Mike te Wierik kopte een voorzet van Ritsu Doan op de paal.

Het was een klein wonder dat er in de eerste helft geen doelpunt te noteren viel.

Wout Weghorst baalt na een gemiste kans

Hakje

Na rust was het wel snel raak: Jonas Svensson combineerde met Alireza Jahanbakhsh en werkte zijn voorzet met een hakje achter het standbeen fraai langs Padt. De Noor gaf bij de 2-0 van Til de assist.

Een kwartier voor tijd moest Svensson met een bovenbeenblessure worden gewisseld.

Ritsu Doan
  • ANP Pro Shots
    Alireza Jahanbakhsh kopt de 3-2 binnen

Veerkracht

Groningen toonde veerkracht en kwam in de zeventigste minuut dankzij Van Weert en een goal van Doan, die de bal met links van afstand op fraaie wijze in het Alkmaarse doel joeg, op gelijke hoogte.

Het boeiende duel leek uit te draaien op een gelijkspel, maar AZ won alsnog: Jahanbakhsh kopte uit een corner raak in blessuretijd. Jahanbakhsh was dit seizoen al bij 22 doelpunten betrokken (dertien goals, negen assists) en dat is meer dan wie dan ook.