Schulting heeft zin in 1.000m, puntloze Knegt vindt zichzelf niet kansloos

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schulting heeft vertrouwen in de 1.000 meter van zondag

Waar de Nederlandse shorttrackers teleurstelden in het individuele shorttracktoernooi op de WK in Montreal, werd er wel succes behaald op de relay. Zowel de mannen als de vrouwen plaatsten zich voor de finale, die vanavond verreden worden.

Bovendien komt Suzanne Schulting in actie op de 1.000 meter, de afstand waarop ze vorige maand olympisch kampioene werd. Schulting was deze week een aantal dagen ziek, maar wordt elke dag iets fitter.

"Ik heb gelukkig geen koorts meer, daar ben ik heel blij mee. Natuurlijk ga ik voor de finale op de 1.000 meter, maar het is afwachten hoe ik wakker word", zegt Schulting.

De slotdag van de WK shorttrack is zondag vanaf 18.00 uur te volgen op NOS.nl.

'Zie wel wat het wordt'

Voor Schulting zijn het dagen vol vraagtekens. Zaterdagavond, nadat ze veroordeeld was tot de B-finale op de 1.500 meter, somde ze er drie op. "Hoe word ik wakker, hoe ga ik me voelen, hoe voel ik me na de halve finale op de 1.500 meter? Het waren allemaal factoren die meespeelden."

Schulting heeft vertrouwen in de 1.000 meter van vandaag. "Ik kijk er positief naar, want ik ben vandaag goed hersteld tussen de afstanden door. Ik heb zin om de 1.000 meter te rijden en dan zie ik wel wat het wordt."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Relaymannen en vrouwen bereiken WK-finale
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Yara van Kerkhof pakte in Pyeongchang verrassend zilver op de 500 meter en had ook in Montreal willen floreren op de kortste afstand. Maar de kwartfinale was het eindstation. "Ik mis net een beetje scherpte, het zat er niet in. Gelukkig ben ik nog steeds de zilveren Yara, en we hebben nog de 1.000 meter en de relay."

Van Kerkhof erkent dat ze een foutje maakte. "De starter wachtte heel lang en ik stond totaal niet stil. Ik maak die fout zelf en dat is zonde. Maar op de 500 meter ligt een foutje al snel op de loer."

"Het is mooi dat we in de finale staan. We reden dezelfde halve finale als op de Spelen. Daar lukte het niet, en nu wel. Dat is een mooie revanche."

Knegt maakte inschattingsfoutje

Ook Sjinkie Knegt redde het niet op de 1.500 meter, hij trof meerdere wereldtoppers in zijn halve finale. "Met acht man weet je dat je van voren moet zitten. Maar ik zat te vroeg op kop, met nog negen rondes te gaan. Ik kwam een heel eind, maar het was net niet genoeg."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Knegt: kwam te vroeg op kop in halve finale

In de B-finale kwam Knegt er dan ook niet meer tussen. "In die halve finale heb ik zo veel energie gegeven, dat ik niet meer kon herstellen. Dat was misschien een inschattingsfoutje."

Toch vindt Knegt zichzelf niet kansloos voor een goed klassement. "Als ik de 1.000 meter win, doe ik weer helemaal mee. Al is het wel zuur dat ik nog geen punten heb. Ik ga eerst volle bak voor de 1.000 meter en geef de moed zeker niet op."

STER Reclame